Om Caroline

Jag är utbildad Byggnadsingenjör från Chalmers, men jag har aldrig arbetat som just byggnadsingenjör. Min utbildning ledde mig in på mitt första jobb dock, som fjärrvärmeprojektör på ÅF i Solna. Min första chef var också byggnadsingenjör i botten så han hade inga problem med att jag knappt visste vad fjärrvärme var, jag skulle snabbt lära mig. Och han hade rätt!

I sex års tid arbetade jag med projektering av fjärrvärme, fjärrkyla och gas i Stockholm med omnejd. Det var små projekt där vi la tjugo meter ledning in till en villa som var klara på en vecka, och stora projekt där vi planerade nya bostadsområden som pågick i flera år. Jag testade en del byggledning också men insåg mer och mer att det var en annan del av jobbet som jag verkligen gillade.

Redan under Chalmers-tiden insåg jag att det roligaste var att modellera i AutoCAD, i både 2D och 3D. Vad jag ritade var inte det viktigaste, jag trivdes bäst när jag samarbetade med min vän projektledaren som satt bakom axeln på mig och bestämde vad jag skulle rita. Hon hade planen och jag satte ihop modellen. På ÅF fortsatte jag att hålla på med AutoCAD så mycket jag kunde, projekten var aldrig det roligaste. Det roligaste var när jag fick göra de stora modellerna, rita upp de komplicerade lösningarna och fixa till de allra stökigaste filerna.

Jag lämnade projektörsyrket och gick vidare till ett företag som arbetar med utbildning och support för AutoCAD och Civil 3D. Där har jag stannat sedan dess och trivs förvånansvärt bra med att träffa nya kunder och hjälpa till i alla möjliga projekt.

Det jag saknar nu, och anledningen till att TigerCAD startas, är att kunna bygga modeller från början, att arbeta ”på riktigt” i AutoCAD och Civil 3D igen.